nordic-graduates-2018-Kimmo-Pasanen
BLOG

Intohimo teknologiakehitystä kohtaan johdatti testauskonsultiksi usean vuoden työkokemuksen jälkeen

Hoitovapaalla tehty rohkea päätös lähteä rakentamaan uutta uraa nuoruuden intohimon pohjalta johdatti Kimmo Pasasen testauskonsultin työhön Nordic Graduates -ohjelman kautta. Päätös kannatti, sillä nyt Kimmo toimii itsenäisenä konsulttina useassa asiakasprojektissa ja kokee tekevänsä juuri hänelle sopivaa työtä.

Alan vaihtoon ajoi nuorena syttynyt kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan

Testausanalyytikkona toimivan Kimmo Pasasen tausta ei ole se kaikista tyypillisin. Lukion jälkeen Kimmo harkitsi pitkään IT-alan opintoja, mutta päätyi kuitenkin opiskelemaan restonomiksi ja työskentelemään useamman vuoden eri rooleissa hotelli- ja ravintola-alalla sekä henkilöstöpalvelualalla. Käänteentekijäksi nousi vuoden mittainen hoitovapaa, jonka aikana Kimmolla oli aikaa pysähtyä miettimään mitä aidosti halusi työurallaan tehdä.

”Hoitovapaan aikana oli aikaa lukea kiinnostavaa kirjallisuutta ja miettiä mitä työltä oikein halusi. Nuoruuden innostus tietotekniikkaa kohtaan nousi vahvasti pintaan, ja lopulta siinä kypsyi päätös hakeutua opiskelemaan IT-tradenomiksi ja lähteä rakentamaan uutta uraa IT-alalla.”

Päätös oli selkeästi oikea, sillä Kimmo pääsi sisään kaikkiin pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluihin, joista Kimmo valitsi ensisijalla olleen Haaga-Helian monimuoto-opinnot. Myös varsinaiset opinnot lähtivät rullaamaan reipasta tahtia aiheen ollessa aidosti kiinnostava ja helposti ymmärrettävä, sillä Kimmo oli ehtinyt olla jo mukana useissa eri järjestelmäprojekteissa aiemmissa työtehtävissään. 

Nordic Graduates –ohjelmasta pikavauhdilla testauskonsultiksi

Opintojen loppusuoralla Kimmo törmäsi Nordic Graduates -ohjelmaan ja päätti hakea mukaan saman tien -  olihan kyseessä myös viimeinen mahdollinen hakupäivä. Erilaisiin oman alan työtehtäviin tutustuessa Kimmo oli tullut siihen tulokseen, että sosiaalisen luonteensa ansiosta hänelle soveltuisi parhaiten konsultin työ. Ja Nordic Graduates -ohjelma vaikutti siltä, että se tarjoaisi loistavan väylän konsultin työhön.

Tämän jälkeen vauhti kiihtyikin entisestään. Hakemuksen lähettämisestä ehti kulua vain kaksi päivää kun Kimmo sai soiton haastatteluun ja seuraavan viikon maanantaina hän istui jo työhaastattelussa. Saman viikon lopulla hän pakkasi matkalaukkunsa ja suuntasi kolmen viikon intensiivikurssille Tanskaan.

Tanskassa Kimmo pääsi tutustumaan testauksen menetelmiin ja työkaluihin Sogetin kansainvälisten asiantuntijoiden johdolla sekä verkostoitumaan muiden pohjoismaiden osaajien kanssa. Kurssi tarjosi erinomaisen katsauksen tulevaan työhön.

”Testaustahan ei oikeastaan kunnolla opeteta missään koulussa, joten ohjelma oli todella hyvä, intensiivinen paketti juuri siihen. Lyhyessä ajassa päästiin oppimaan laajasti eri menetelmistä ja työkaluista, ohjaajat olivat todella hyviä ja aiheita lähestyttiin monipuolisten harjoitteiden kautta. Teorian lisäksi  muun muassa käytiin johtamiseen ja agileen liittyviä teemoja läpi  erilaisten pelillistettyjen ryhmätehtävien kautta.”

Aiempi työkokemus antoi loistavat eväät konsultin työhön

Kurssin  päätyttyä Kimmo palasi Suomeen ja pääsi mukaan asiakasprojekteihin muun tiimin tukena. Työn aloitusta helpotti valtavasti se, että ensimmäisessä asiakasprojektissa oli käytössä sama järjestelmä, johon Kimmo oli päässyt tutustumaan jo Nordic Graduates -ohjelman aikana. Myös aiempi työkokemus osoittautui erittäin hyödylliseksi konsultin työssä.

”Konsulttina ollaan koko ajan itsenäisesti asiakkaan projekteissa. Sain positiivista palautetta siitä, että vaikka ei ollutkaan ehtinyt vielä kertyä kilometrejä tältä alalta, näkee sen heti, että työelämän kokemusta on runsaasti. Ei tarvitse koko ajan olla ohjaamassa ja kertomassa mitä täytyy tehdä, vaan osaa itseohjautuvasti edistää projekteja, etsiä uusia tehtäviä kun edelliset on saatu valmiiksi ja pystyy paremmin myös hahmottamaan kokonaiskuvan. Erityisesti aiemmista HR- ja asiakaspalvelutehtävistä oli hyötyä, sillä projekteissa on paljon erilaisia ihmiskohtaamisia.”

Nyt toimittuaan reilun puolen vuoden ajan testauksen parissa, Kimmo on varma siitä, että alan vaihto ja uudet opinnot olivat erinomainen päätös. Työ tuntuu omalta ja Kimmo nauttii siitä, että pystyy auttamaan ihmisiä työssään automatisoimalla rutiininomaisia tehtäviä ja varmistamalla että järjestelmät palvelevat halutulla tavalla. Testaustyötä Kimmo suosittelee ihmisille, jotka nauttivat ongelmanratkaisusta ja jotka hahmottavat helposti järjestelmien toiminnallisuudet. Nordic Graduates -ohjelmaa puolestaan testauksesta kiinnostuneille osaajille, jotka haluavat haastaa itseään intensiivisen koulutusjakson avulla.

HAE MUKAAN NORDIC GRADUATES -OHJELMAAN

Haku vuoden 2019 Nordic Graduates -ohjelmaan on nyt auki. Lue hakuohjeet ja laita hakemusta tulemaan mikäli työ testauskonsulttina kiinnostaa. Voit istua Kimmon tavoin lentokoneessa jo  tämän kuukauden lopulla  valmiina oppimaan kaiken testauksen perusteista.