sogeti-labs
MIKSI SOGETI?
INNOVAATIO

Johtavaa innovointia: SogetiLabs

SogetiLabs ei pyri selittämään, miten IT toimii vaan mitä IT tarkoittaa liiketoiminnalle.

Mikä on Sogeti Labs?

SogetiLabs on maailmanlaajuinen yli 150 Sogetin teknologiajohtajan verkosto. SogetiLabs kattaa laajan valikoiman digitaalisen teknologian asiantuntemusta: sulautetuista ohjelmistotekniikoista, tietoturvallisuudesta, simuloinnista ja pilvipalveluista liiketoiminnan tiedonhallintaan, mobiilisovelluksiin, analytiikkaan, testaukseen ja esineiden internetiin. Painopiste on teknologioiden, järjestelmien ja sovellusten hyödyntämisessä liiketoimintatuloksen maksimoimiseksi.

Yhdessä Sogeti trend labin ja VINT:n kanssa SogetiLabs tarjoaa tietoa, tutkimusta ja inspiraatiota artikkeleiden, esitysten ja videoiden muodossa.

Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Mikä on VINT?

SogetiLabs-asiantuntijaverkostoon kuuluva trendilaboratorio VINT tulee sanoista Visio - Inspiraatio - Navigaatio - Trendit. VINT:n tarkoituksena on etsiä ja tunnistaa uuden teknologian mahdollistamia evoluutioita. VINT kokoaa yhteen Amsterdamin, Pariisin, Tukholman ja Washingtonin suunnannäyttäjien kykyjä ja luovuutta.

Uusi teknologinen kehitys

VINT antaa viitettä uusien teknologioiden todennäköisistä vaikutuksista ja innovatiivisista sovelluksista organisaatioille maailmanlaajuisesti. Nämä näkemykset auttavat julkisen ja yksityisen sektorin yrityksiä ennakoimaan ja suunnittelemaan tulevaisuuden haasteita. Uuden teknologisen kehityksen avulla pyritään tuottamaan arvoa, joka ennakoi tulevaa kehityksen suuntaa. 

Perusteellinen tutkimus

VINT:n ytimessä on uskomus, että tietotekniikka ei ole itsessään tärkeää. Sen sijaan teknologian käyttö on olennaista. Organisaatioille tuottaa arvoa teknologisten innovaatioiden soveltaminen käytännössä eli kaikki teknologia ei automaattisesti luo arvoa!

Tässä on siis jutun juju. Ei ole yllättävää, että onnistunutta teknologista kehitystä ja erityisesti teknologian käyttötarkoituksia on vaikea ellei jopa mahdotonta ennustaa. Tässä kohtaa VINT voi tarjota näkemyksiä, inspiraatiota ja suuntaa. VINT:lle ennustus on tilastojen syvällistä ymmärtämistä, trendien ja mallien (inhimillisten, sosiaalisten ja teknologisten) tutkimista ja maalaisjärjen soveltamista.

Olemme julkaisseet tutkimuksiamme vuodesta 1994 varmistaen, että kaikki kirjamme ja julkaisumme ovat sekä ei-teknisen että teknisen lukijan ymmärrettävissä, ja niitä havainnollistavat monet reaalimaailman esimerkit.

Mielipiteen ilmaisu

VINT kannustaa vuoropuheluun ja mielipiteen ilmaisuun. Asiantuntijamme osallistuvat artikkeleiden kirjoittamiseen ympäri maailmaa. He ovat innokkaita uuden median tutkimusmatkailijoita, jotka ottavat osaa säännöllisesti useisiin mediayhteisöihin ja -sivustoihin.

Tarinan kertominen

Ajatusten vaihtaminen on tärkeää, jotta mielemme pysyy virkeänä. Vielä olennaisempaa on varmistaa, että ajattelumme on merkityksellistä ja tarkoituksenmukaista. Pyrimme välttämään norsunluutorneja ja  järjestämmekin vuosittain ympäri maailmaa useita konferensseja ja tapahtumia, joissa liike-elämän ja akateemisen maailman ajattelijat jakavat ideoita vastatakseen liiketoiminnan ja yhteiskunnan teknologisiin haasteisiin.

Liiketoiminnan arvon lisääminen

VINT:n tutkimus voi tarjota vaihtoehtoisen näkökulman tai kattavamman ymmärryksen dynamiikasta, joka saattaa esimerkiksi käynnistää yrityksen strategiakeskustelun tai toimia uraauurtavan ajattelun ja toiminnan katalysaattorina.

Mikä on Expert Connect?

SogetiLabs ja VINT ovat osa Capgeminin maailmanlaajuista Expert Connect -aloitetta. Kaikkiaan yli 1000 asiantuntijaamme keskustelevat ja jakavat näkemyksiään liiketoimintaa hyödyttävästä teknologiasta. Tutustu ja ole vuorovaikutuksessa ihmisiin, jotka jakavat kanssasi saman intohimon teknologiaa kohtaan.

SogetiLabs on osa AIE:ta

SogetiLabs on myös osa Applied Innovation Exchangea, Capgeminin maailmanlaajuista innovaatiohautomoa. Se on startup-yritysten, yrityskiihdyttämöiden, strategisen teknologian ja liikekumppaneiden ekosysteemi, joka hyödyntää innovaatioita yrityksesi jokapäiväiseen liiketoimintaan. Lue lisää englanniksi täältä.