Mies ajattelee
TESTAUSPALVELUMME

Testiautomaatio

Sogetin testiautomaatiopalvelu tarjoaa nopean lähestymistavan automaattisesti tehtävään toiminnalliseen testaukseen yhdessä asiakkaan kanssa. Se yhdistää tehokkaan oikeiden työvälineiden käytön ja kansainväliset tiimit jotka määrittelevät mitä voi ja kannattaa automatisoida. Tiimit voivat tehostaa olemassa olevien testityökalujen käyttöä nopeuttaen niihin käytettyjen sijoitusten hyödyntämistä, tai luoda asiakkaalle kokonaisuuden automatisoitujen testien tekemiseen ja suorittamiseen.

Testiautomaatio on erinomainen tapa lisätä testauksen tehokkuutta ja kattavuutta. Tämä on erityisen tärkeää, kun samoja testejä ajetaan useasti ja testien määrä on suuri.

 Automaatiotestausta voidaan käyttää tukemaan testausta eri testausvaiheissa (kuten kehitys-, järjestelmä-, integraatio-, end-to-end-, hyväksymis- ja regressiotestaus) ja samalla kasvattamaan manuaalisen testauksen kattavuutta ja mahdollisuuksia löytää virheitä, jotka eivät tule ilmi automaattisten testien yhteydessä tai jotka ovat liian hankalia automatisoida. Automaatiotestaus sopii prosessimallista riippumatta projektiin kuin projektiin perinteisestä vesiputousmallista sen iteratiivisten muunnelmien kautta ketteriin menetelmiin.

 

Mallipohjainen testaus

Mallipohjainen testaus on metodologia ja kokoelma työkaluja, joiden tarkoituksena on nopeuttaa testitapauksien luomista. Perinteisiä menetelmiä käyttäessään testauksen ammattilaiset joutuvat manuaalisesti luomaan jokaisen testi- sekä käyttötapauksen, jossa vaaditaan sekä testauksen että tietyn liiketoiminta-alueen erikoisosaamista. Mallipohjaisia testityökaluja käytettäessä yritykset voivat automaattisesti luoda malleista testitapauksia, jotka kuvaavat testattavaa järjestelmää. Yhden mallin pohjalta voidaan muodostaa monta testitapausta huomattavasti perinteisiä menetelmiä nopeammin. Malleja voidaan myös käyttää uudelleen testatessa toisia sovelluksia, joiden toiminnallisuudet vastaavat alkuperäistä sovellusta. 

 

Monia hyötyjä

Automaatiotestauspalvelut eivät vain auta kulujen vähentämisessä, vaan ovat myös tehokkaita parantamaan testauksen laatua ja tarkkuutta. Testiautomaation hyödyntäminen vaatii liiketoiminnan tuen ja tarkkaa suunnittelua. Vaiheistettuna testiautomaatioon kuuluu tarkka suunnittelu, valmistelu, tarvittavat erityiskyvyt, toteutus, johtaminen ja infrastruktuurin hallinnointi. Lisäksi testiautomaatio vaatii muun ohjelmakoodin tavoin ylläpitoa.

todo todo