Mies ajattelee
PALVELUT
TESTIAUTOMAATIO

Testiautomaatio

Sogetin testiautomaatiopalvelu tarjoaa nopean lähestymistavan automaattisesti tehtävään toiminnalliseen testaukseen.

Testiautomaatio on erinomainen tapa lisätä testauksen tehokkuutta ja kattavuutta. Tämä on erityisen tärkeää, kun samoja testejä ajetaan usein ja testien määrä on suuri. Testaus kehitetään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Oikein suunniteltu testiautomaatio yhdistää tehokkaan oikeiden työvälineiden käytön ja kansainväliset tiimit, jotka määrittelevät mitä voi ja kannattaa automatisoida. Tiimit voivat tehostaa olemassa olevien testityökalujen käyttöä nopeuttaen niihin käytettyjen sijoitusten hyödyntämistä, tai luoda asiakkaalle kokonaisuuden automatisoitujen testien tekemiseen ja suorittamiseen.

Automaatiotestausta voidaan käyttää tukemaan testausta eri testausvaiheissa (kuten kehitys-, järjestelmä-, integraatio-, end-to-end-, hyväksymis- ja regressiotestaus) ja samalla kasvattamaan manuaalisen testauksen kattavuutta. Tämä parantaa mahdollisuuksia löytää ennen tuotantoonmenoa virheitä, jotka eivät tule ilmi automaattisten testien yhteydessä tai jotka ovat liian hankalia automatisoida. Automaatiotestaus sopii prosessimallista riippumatta projektiin kuin projektiin alkaen perinteisestä vesiputousmallista sen iteratiivisten muunnelmien kautta ketteriin menetelmiin asti.

Mallipohjainen testaus

Mallipohjainen testaus on metodologia ja kokoelma työkaluja, joiden tarkoituksena on nopeuttaa testitapauksien luomista. Perinteisiä menetelmiä käyttäessään testauksen ammattilaiset joutuvat manuaalisesti luomaan jokaisen testi- sekä käyttötapauksen, jossa vaaditaan sekä testauksen että tietyn liiketoiminta-alueen erikoisosaamista. Mallipohjaisia testityökaluja käytettäessä yritykset voivat automaattisesti luoda malleista testitapauksia, jotka kuvaavat testattavaa järjestelmää. Yhden mallin pohjalta voidaan muodostaa monta testitapausta huomattavasti perinteisiä menetelmiä nopeammin. Malleja voidaan myös käyttää uudelleen testatessa toisia sovelluksia, joiden toiminnallisuudet vastaavat alkuperäistä sovellusta.

Monia hyötyjä

Automaatiotestauspalvelut eivät vain auta kulujen vähentämisessä, vaan ovat myös tehokkaita parantamaan testauksen laatua ja tarkkuutta. Testiautomaation hyödyntäminen vaatii tarkkaa suunnittelua ja liiketoiminnan tuen.

Vaiheistettuna testiautomaatioon kuuluu tarkka suunnittelu, valmistelu, tarvittava erikoisosaaminen, toteutus, johtaminen ja infrastruktuurin hallinnointi. Lisäksi testiautomaatio vaatii muun ohjelmakoodin tavoin jatkuvaa ylläpitoa.

Lisätietoa palveluistamme
  • Juha Vaitilo
    Juha Vaitilo
    CSO, Quality Engineering & Testing Practice Leader
    +358 40 550 0734