Sydän kaiverrettu puuhun
TIETOA MEISTÄ

Historiamme

Nimi Sogeti tulee Ranskasta ja on alkuperäinen nimi koko Cap Gemini-ryhmälle, jonka perusti Serge Kampf vuonna 1967. Nimi oli lyhenne sanoista "Société pour la gestion et le traitement de l'information", joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa yritystä liiketoiminnan hallintaa ja tiedon käsittelyä varten.

Vuoteen 1992 asti Cap Gemini-ryhmään kuuluvan ruotsalaisen yrityksen nimi oli Cap Gemini Sogeti. Tätä nimeä seurasivat Cap Programator, Cap Gemini, sekä Cap Gemini Ernst & Young. 2002 Cap Gemini -ryhmä perusti tytäryhtiön nimeltä Sogeti kuuteen maahan keskittyäkseen kasvavaan paikalliseen IT-markkinaan. Aikaisemmat 5500 työntekijää kuudessa maassa ovat kasvaneet nyt yli 20000 työntekijään 15 maassa.

Tarina logon takana

Pataässä valittiin yrityksemme symboliksi jo vuonna 1967, kun perustajamme Serge Kampf otti käyttöön nimen Sogeti, joka on lyhenne ranskankielisestä ilmaisusta 'Société de Gestion des Entreprises et de Traitement de l'Information', tarkoittaen yritystä liiketoiminnan hallintaa ja tiedon käsittelyä varten. Alkuperäinen logo oli neljään osaan jaettu neliö, jonka kolmessa osassa olivat tavut SO, GE ja TI ja viimeisessä kuuluisa pataässä.

Virallinen tarina pataässän takana kertoo, että pieni grenoblelainen mainostoimisto ehdotti 500 frangin maksua vastaan kolmea logoideaa: mehiläistä, hammasratasta sekä ässää…ristiässää, joka on onnen ja onnellisuuden symboli. Serge Kampf hylkäsi kaikki kolme ideaa ja valitsi sen sijaan pataässän, joka on vahvin maa bridge-korttipelissä, sopien siten yhteisen voiman symboliksi.

Tämän jälkeen yritys on kasvanut ja muuttanut nimeään useita kertoja, mutta pataässä on pysynyt logossa ja tullut uniikiksi ja arvokkaaksi omaisuudeksi yritykselle.

Lisätietoa
  • Matti Waris Sogeti
    Matti Waris
    Head of Sogeti Finland
Nimemme

Oletko utelias kuulemaan, kuinka yrityksemme nimi lausutaan?

Sogetifonetisk-blue.png
Kuuntele täältä!

Katso myös