Automaatio

Päivien vaihtelevuus on testimanagerin työn suola

Tomi Ukkonen

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Kokenut, luotettava, tehokas

Kerro taustastasi:
Olen työskennellyt testauksen parissa 17 vuotta ja Sogetissa vuodesta 2011. Tätä ennen opiskeltuani Vaasan yliopistossa kansantaloustiedettä ja vietettyäni myös yhden lukuvuoden Englannissa valmistuin KTM:ksi vuonna 2000. Samana vuonna aloitin työskentelyn testauksen parissa kiinnostuttuani rahoitusalan tietojärjestelmistä. 


Urani Sogetilla:
On ollut hienoa työskennellä monissa mielenkiintoisissa projekteissa eri toimialoilla. Finanssi-, telecom-, logistiikka- ja energiatoimialan sekä julkisen sektorin testausprojektit ovat tarjonneet näköalapaikkoja Suomessa ja ulkomailla toimivien yritysten toimintaan. Ensimmäisessä projektissani Sogetissa toimin testimanagerina globaalisti toimivan pörssilistatun yrityksen CRM-järjestelmän hyväksymistestauksessa.

Olen saanut soveltaa asiantuntemustani eri yrityskulttuureissa ja auttaa asiakkaitamme pääsemään tavoitteisiinsa. Seniorikonsulttina olen useimmiten yksin Sogetin edustajana asiakasprojektiemme testausasiantuntijana, jolloin vastaan testimanagerina testauksen suunnittelusta, organisoinnista ja raportoinnista. Teen tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
En pyri täydellisyyteen, mutta olen tasaisen hyvä eri tehtävissä ja pystyn edistämään projekteja aktiivisella otteella. Kannan vastuun oman työni jäljistä, mutta myös siitä, että saan eri osapuolet asiakkaalla ja toimittajilla puhaltamaan yhteen hiileen projektin hyväksi. Parasta on aikataulussa pysyvä projekti, tyytyväiset loppukäyttäjät ja tekemisen hauskuus. Oman työn jäljen näkyminen lopputuloksessa on loistavaa! Projekteissa on testauksen osalta yhteisiä elementtejä, mutta ne ovat kuitenkin ainutlaatuisia kuten asiakkaatkin – eri projektit vaativat erilaiset lähestymistavat ja ratkaisut. Haluan tehdä työtä ratkaisujen löytymiseksi.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Päivien vaihtelevuus on testimanagerin työn suola. Tyypilliseen työpäivään voi kuulua muutama palaveri, erilaisten ongelmien ratkaisua, tiedon hankkimista ja yhdistelyä, keskustelua, testausta, suunnittelua ja raportointia. Asiakkaiden muuttuvat vaatimukset vaikuttavat kaikkeen mitä teen. 

Miksi valitsit Sogetin?
Haluan tehdä merkityksellistä työtä vaihtelevassa ympäristössä ja siihen Sogeti tarjoaa loistavan mahdollisuuden. Kiinnostavat asiakkaat eri toimialoilla, vaihtelevat projektit ja yrityksen kansainvälisyys (mukaan lukien yhteistyö Capgeminin kanssa), saivat minut hakeutumaan Sogetiin.

 

Print Email