Kaisu Sahla
URA SOGETISSA
TESTAUS

HALUAN VIEDÄ TESTIAUTOMAATION ILOSANOMAA ETEENPÄIN

Kaisu Sahla

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Ystävällinen, järjestelmällinen, tunnollinen

Kerro taustastasi:
Olen kotoisin Helsingistä, josta ajauduin lukion jälkeen Espooseen TKK:lle opiskelemaan tietotekniikkaa. Tein opintojen ohessa pari vuotta töitä manuaalisen testauksen parissa, kunnes innostuin automaatiotestauksesta. Manuaalinen testaus oli välillä hieman puuduttavaa ja automaatiotestauksen myötä pääsin koodaamaan sekä vältyin suorittamasta tylsimpiä testaustehtäviä. Lopputyössäni TKK:lle analysoin automaatiotestauksen kustannuksia ja hyötyjä; aihe johon liittyy paljon harhauskomuksia, joita tahdon jatkuvasti työssäni korjata.

Urani Sogetilla:
Olen ollut sogetilainen kolme vuotta, ja tänä aikana olen päässyt näkemään useita eri projekteja ja työskentelemään useiden eri asiakkaiden kanssa. Olen toiminut erilaisissa rooleissa: testiautomaatiospesialistina, testimanagerina, projektipäällikkönä ja testiautomaation kouluttajana. Osassa projekteista olen toiminut itsenäisenä konsulttina, kun taas toisissa olen ollut osa suurempaa Sogetin tiimiä.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
Haluan viedä testiautomaation ilosanomaa eteenpäin. Testiautomaatiosta on runsaasti hyötyä ja iloa, kun se on toteutettu oikein ja kun sitä ylläpidetään jatkuvasti. Testiautomaatiota voi oppia myös ne testaajat, jotka eivät vielä tiedä osaavansa koodata. Minulle on hyvin tärkeää, että testiautomaatio toteutetaan alusta alkaen hyvin ja että jo olemassa olevaa testiautomaatiota parannetaan jatkuvasti. Vain siten saadaan testiautomaation hyödyt esille.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tyypillistä työpäivää ei Sogetilla ole, koska projektit ja tehtävät ovat niin erilaisia. Tällä hetkellä tyypillinen työpäiväni saattaa sisältää projektinhallintatehtäviä, intialaisten työkavereiden työn koordinointia, asiakaskokouksia, Sogetin sisäisten koulutusten suunnittelua, tai sitten se voi olla etätyöpäivä automatisoituja testejä koodatessa.

Miksi valitsit Sogetin?
Tullessani Sogetille minua kiinnosti työskennellä pienehkössä testauskonsulttifirmassa, jossa ei ole paljon byrokratiaa. Vaikka Sogetin henkilömäärä onkin lähes tuplaantunut näiden kolmen vuoden aikana, on Sogetilla silti onnistuttu pitämään yllä rento ilmapiiri ja pienen yrityksen tunnelma. Asiat hoituvat Sogetilla nopeasti, ja työkavereilta saa aina tukea. Myös Sogeti Fun Clubin järjestämät tapahtumat, kuten esimerkiksi kokkikoulu, viininmaistelu tai islanninhevosratsastus ovat olleet huippuhauskoja.

todo todo