Mikko Monto
Virhe noudettaessa captcha-kuvaa

By submitting this form, I understand that my data will be processed by Sogeti as indicated above and described in the Privacy Policy.

Itse työ on mielenkiintoista haastavien asiakasprojektien ansiosta

Mikko Monto

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Luotettava, positiivinen, kärsivällinen.

 Kerro taustastasi:
Opiskelin Kotkassa ja valmistuin vuonna 1999 tietoliikennetekniikan teknikoksi. Tämän jälkeen työskentelin kymmenen vuotta Nokian verkkopuolen tuotekehitysosastoilla, josta kertyi vahva testaus- ja testiautomaatio osaaminen. Tämän jälkeen asuin vajaat kolme vuotta ulkomailla Indonesiassa ja pidin vapaata IT-maailman pyörteistä. Viimeiset viisi vuotta olen ollut konsulttina pääkaupunkiseudulla. Harrastuksiini kuuluvat liikunta, bänditoiminta ja matkustelu.

Urani Sogetilla:
Aloitin Sogetilla vuoden 2014 syyskuussa haastattelukierrosten jälkeen. Minut palkattiin Sogetille kokeneena testiautomaatio-osaajana ja melko pian pääsinkin heti haastaviin asiakasprojekteihin toteuttamaan testiautomaatioratkaisuja. Tällä hetkellä toimin vanhempana testauskonsulttina ja aloitin kuukausi sitten uudella asiakkaalla projektissa, jossa toteutetaan seuraavien vuosien aikana laaja sähköisen asioinnin verkkopalvelu.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
Haasteet ja ongelmanratkaisutilanteet luovat mielenkiintoa työhön. On hienoa oppia uutta ja saada joku tekninen ratkaisu toimimaan hyvin esimerkiksi testiautomaation kannalta. Laadunvarmistuksen suhteen olen tarkka ja analyyttinen, testaus tehdään aina mahdollisimman huolellisesti ja tarkasti annettujen aikataulujen puitteissa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tyypillinen työpäivä minulla on useimmiten kello 9-17. Nousen aamulla metroon ja kävelen loppumatkan töihin.  Ensimmäisenä tarkistan sähköpostit, juttelen työkavereiden kanssa, haen aamukahvin ja suunnittelen karkeasti mitä päivän aikana tulisi saada aikaiseksi. Päivään kuuluu yleensä aina vähintään 1-2 palaveria, monesti enemmänkin.  Lounas vietetään lähes aina kollegoiden kanssa, jolloin puhutaan muusta kuin työasioista. Päivän aikana edistän käynnissä olevia tehtäviä, ratkomme käynnissä olevia ongelmia tiimin kanssa ja suunnittelemme uusia tehtäviä. Yleisimmät tehtävät päivän aikana ovat testauksen edistäminen, testitapausten kirjoittaminen, testauksen raportointi, vikaraporttien kirjoittaminen ja hallinta, testiautomaation kehitys ja ylläpito sekä tietysti projektipalaverit.

Miksi valitsit Sogetin?
Valitsin Sogetin, koska yritys tarjoaa erinomaiset edellytykset kehittyä testausalan ammattilaisena loistavien työkavereiden seurassa. Sogetilla on myös mahdollista kehittää itseään työn ohessa osallistumalla koulutuksiin ja sertifiointeihin. Itse työ on mielenkiintoista haastavien asiakasprojektien ansiosta. Myös yrityksen arvot ovat lähellä sydäntäni, kuten - you are never alone! 

todo todo