Tuukka Virtanen

"Työssäni innostavin hetki on se, kun kehittämäni ohjelmistorobotti suorittaa tehtävänsä onnistuneesti. On hienoa katsella, kun ohjelma suorittaa itseään itsenäisesti silmiesi edessä, juuri niin kuin olet sen ohjelmoinut - se tuntuu osin taikuudelta - ja sinä olet se taikuri."

Tuukka VirtanenKuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Luova analyyttinen ajattelija

Kerro taustastasi:
Opiskelin Tampereen teknillisessä yliopistossa tietotekniikkaa ja tietojohtamista, josta valmistuin diplomi-insinööriksi. Olen aina ollut kiinnostunut tietotekniikasta ja siitä, miten käyttää sitä oman luovuuteni ilmaisemiseksi. Harrastuksiini kuuluukin erilaisten luovien projektien, kuten tietokonepelien, lyhytelokuvien, animaatioiden ja elektronisen musiikin tekeminen.

Urani Sogetilla:
Olen työskennellyt Sogetilla viisi vuotta ja olen onnellinen siitä, että olen saanut tehdä monipuolisesti erilaisia ohjelmistoautomaatioprojekteja ja kasvaa siinä mukana. Sogeti on tukenut erittäin hyvin omaa ammatillista kehittymistäni analyytikosta seniorikonsultiksi ja aina osaamisen myötä on tullut sopivasti lisää vastuuta ja haasteita. Konsulttina ei ole koskaan valmis, vaan aina pitää olla valmis oppimaan uutta.
Olen urallani keskittynyt testiautomaatiokehitykseen, eli siihen, miten varmistaa ohjelmistojen toimivuus ohjelmallisesti. Tähän liittyy läheisesti myös DevOps-ajattelu ja se, kuinka nopeuttaa ja parantaa ohjelmistokehitysprosessia kehityksestä julkaisuun. Mielestäni tärkeää on myös tiedon jakaminen ja pidänkin erilaisia koulutuksia testiautomaatiokehityksestä ja testiautomaatioakatemiaa uusille Sogetilaisille.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
Työssäni innostavin hetki on se, kun kehittämäni ohjelmistorobotti suorittaa tehtävänsä onnistuneesti. On hienoa katsella, kun ohjelma suorittaa itseään itsenäisesti silmiesi edessä, juuri niin kuin olet sen ohjelmoinut - se tuntuu osin taikuudelta - ja sinä olet se taikuri. Lopputuloksen ihailu on tietenkin vain jäävuorenhuippu ja työn pitää olla sellaista, että se tarjoaa oppimisen ja innostumisen hetkiä joka päivä; oli se sitten uuden kirjaston opettelu tai työkaverin kanssa vietetty hauska hetki.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tyypillinen työpäiväni alkaa sähköpostin tarkistamisella ja niihin vastailemalla. Suurin osa päivästäni menee erilaisten automaatiotehtävien tekemiseen. Yleensä saan testaajilta tikettejä, joissa määritellään automatisoitavat askeleet, jotka sitten koodaan testiautomaatioskriptin komennoiksi. Välillä koodaan uusia avainsanoja ja funktiokirjastoja, jos ratkaisu sitä vaatii. Välillä olen tiimin kanssa palavereissa, joissa suunnitellaan testauksen kokonaisuutta ja automaation osuutta siinä. Välillä suunnittelen opettamiani kursseja tai hoidan suhteita asiakkaaseen. Paljon aikaa menee myös testiautomaatioajojen ja testiympäristön seurantaan, niiden konfigurointiin ja ajojen tulosten tulkintaan. Tulosten kommunikointi testaajille ja muille tiimiläisille on myös tärkeä osa työtäni.

Miksi valitsit Sogetin/miten päädyit Sogetille?
Päädyin Sogetille sattuman kautta. Olin opintojeni loppuvaiheessa ja etsin alan työpaikkoja, kun huomasin kiltamme sähköpostilistalla viestin, jossa Sogeti haki nuoria Nordic Graduates -ohjelmaan. Ohjelmaan valitut pääsisivät kuukauden kurssille Tanskaan, jossa opetettaisiin ohjelmistotestauksen salat, jonka jälkeen pääsisi heti tekemään oikeita töitä asiakkaalle. Hain paikkaa ja sainkin vastauksen tulla haastatteluun.
Tässä vaiheessa tajusin, että Sogeti toimii pääkaupunkiseudulla ja minä asuin yhä Tampereella. No, se ei kuitenkaan ollut ylitsepääsemätön ongelma. Asunto (ja kaikki muukin) lopulta järjestyi ja syyskuun alussa lähdin kahden muun valitun mukana Tanskaan. Tanskan reissu oli uskomaton kokemus ja siitä jäi monia positiivisia muistoja sekä ammattiosaamista kotiin tuotavaksi.

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme