Katriina Valli vauhdittamaan Sogetin tekoälyliiketoimintaa Suomessa
UUTISET
ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Katriina Valli vauhdittamaan Sogetin tekoälyliiketoimintaa Suomessa

Monipuolista teknologia- ja strategiaosaamista Sogetin automaatio- ja teknologialiiketoimintaan

Katriina Valli on teknologiamurrosten eturintamassa jo yli 25 vuoden ajan työskennellyt IT-alan konkari. Viimeisten 10 vuoden aikana Katriina on keskittynyt erityisesti tekoälyyn. Uudessa roolissaan tekoälystrategina Katriina toimii tekoälyliiketoiminnan kasvattajana ja kiihdyttäjänä Sogetin Automation and Technology -organisaatiossa.

“Katriina on tehnyt mittavan uran tekoälyn ja automaation parissa ja hänen taustansa tekee hänestä erinomaisen lisän tiimiimme”, kommentoi Sogeti Suomen liiketoiminnan johtaja Matti Waris. Katriina on lisäksi toiminut erilaisissa rooleissa muun muassa yrittäjänä, analyytikkona, tuotekehitys-, myynti- ja markkinointijohtajana. Hänellä on myös arvokasta kokemusta hallitustyöskentelystä. Juuri nyt Katriina varmasti tunnetaan erityisesti tekoälyratkaisuja tarjoavan AI4Value -nimisen yrityksen perustajana.

Ihmisläheinen kulttuuri ja panostus pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin viehättivät Sogetissa 

Yrittäjänä toimimisen jälkeen Katriina päätyi valitsemaan Sogetin seuraavaksi askelekseen. Hän kertoo, että suurin yksittäinen syy tähän oli Sogetin ihmiset. Erityisesti rekrytointiprosessin aikana käydyt keskustelut sogetilaisten kanssa vahvistivat hänen mielikuvaansa Sogetista toimialan vahvana teknisenä osaajana. ”Arvostan erityisesti sitä, miten Sogetilla välitetään ihmisistä ja kuinka organisaatio vaalii pitkäaikaisia asiakassuhteita. Odotan innolla pääseväni työskentelemään asiakkaiden kanssa”, kertoo Katriina ja mainitsee aikovansa olla asiakasyhteistyössä mukana myyntihetkestä aina ratkaisun toteutukseen asti.  

Sogetin automaatio- ja teknologiajohtaja Jaakko Lehtinen on innoissaan Katriinan liittymisestä tiimiin: ”On aivan mahtavaa saada Katriinan tasoinen kokenut huippuosaaja mukaan joukkoihimme. Kansainvälisesti Sogeti on jo pitkään ollut näkyvä toimija skaalautuvien ja räätälöityjen tekoälyratkaisujen toteuttamisessa suuryritysten käyttöön. ChatGPT:n ja muiden sisältöä tuottavan eli generatiivisen tekoälyn ratkaisujen valtavirtaistuminen on entisestään lisännyt asiakkaiden kiinnostusta osaamistamme kohtaan, sillä lukuisissa Sogetin asiakastoteutuksissa sisältöä tuottavaa tekoälyä on käytetty ja ainakin vuodesta 2019 alkaen. Katriina on nyt osaltaan auttamassa asiakkaitamme heidän lukuisien tekoälyyn liittyvien odotusten toteuttamisessa ja kysymyksiin vastaamisessa.” 

Katriina kannustaa suomalaisia yrityksiä ottamaan rohkeasti ensiaskeleita tekoälyn polulla

Suomalaisten yritysten kypsyys tekoälyn hyödyntämisessä on Katriinan mukaan vielä alkutekijöissään. Positiivista on, että yritykset ovat nopeasti käynnistäneet erilaisia tekoälykokeiluja. Tekeminen ei kuitenkaan ole monilla vielä edennyt kovin strategiselle tasolle, jolla mietittäisiin tekoälyn kokonaisvaltaisempaa hyödyntämistä. Hän kannustaa yrityksiä nostamaan tekoälyn hyödyntämisen strategisen tason päätökseksi, joka on yksi keino ylläpitää ja kehittää yritysten kilpailukykyä.

Katriina näkee tekoälyn käynnissä olevana isona muutoksena, joka on jo nyt näkyvillä ja tulee yhä näkyvämmäksi. Hän painottaa, että tekoäly integroituu yhä vahvemmin osaksi jokapäiväistä toimintaamme, emmekä välttämättä tajua hyödyntävämme sitä ­­­—­­­ havaitsemme vain saavamme entistä parempia tuloksia tai palvelua entistä helpommin.

Odotamme innolla yhteistyötä Katriinan kanssa ja sitä, kuinka voimme yhdessä auttaa ja rohkaista asiakkaitamme hyödyntämään tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia entistä tehokkaammin. Lämpimästi tervetuloa joukkoomme, Katriina!

 

 

 

Sogeti

Capgemini-konserniin kuuluva Sogeti luo liiketoiminnallista arvoa teknologian avulla organisaatioille, jotka haluavat toteuttaa innovaatioita nopeasti paikallisesti läsnä olevan ja maailmanlaajuisesti toimivan kumppanin tuella. Käytännönläheisen kulttuurin ja tiiviiden asiakassuhteiden kautta Sogeti toteuttaa ratkaisuja, jotka auttavat organisaatioita työskentelemään nopeammin, paremmin ja älykkäämmin. Yhdistämällä ketteryyden ja käyttöönottonopeuden DevOps-lähestymistavalla, Sogeti tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja laadunvarmistukseen sekä pilvi- ja sovelluskehitykseen, pohjaten kaiken tekoälyyn, dataan ja automaatioon.

Capgemini

Capgemini on globaali edelläkävijä organisaatioiden strategisten muutoshankkeiden kumppanina ja liiketoimintaa tukevien teknologisten ratkaisujen kehittäjänä. Capgeminin päämäärä vastuullisena sekä osallisuutta ja monimuotoisuutta vaalivana konsernina on tuoda ihmislähtöisesti suunnitellut ja käyttäjien tarpeisiin pohjautuvat ratkaisut yksilöiden ja organisaatioiden ulottuville. Syvästi monikulttuurinen Capgemini työllistää globaalisti 360.000 ihmistä yli 50 maassa. 55-vuotisen historiansa aikana Capgemini on ollut asiakkailleen luotettu ja kokonaisvaltainen kumppani strategiatyössä, liiketoimintamallien ja palveluiden muotoilussa sekä operatiivisten prosessien mahdollistajana. Laaja-alainen asiantuntemus pilvi-, tekoäly-, alusta- ja ohjelmistoratkaisuissa, data- ja verkkoyhteysosaamisessa sekä IT- ja tuotekehitysosaamisen yhdistämisessä ovat Capgeminin vahvuuksia nopeasti kehittyvällä teknologia-alalla. Capgemini-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 22 miljardia euroa.