FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Oletko pohtinut, millaista olisi työskennellä Sogetilla? Jos mielessäsi pyörii esimerkiksi työkulttuuriin, etuihin tai hakuprosessiin liittyviä kysymyksiä, olet oikeassa paikassa.

Tälle sivulle olemme koonneet vastaukset kysymyksiin, jotka useimmiten askarruttavat työnhakijoitamme.

Olemme jakaneet kysymykset eri aihealueisiin seuraavasti:

 • Työskentely Sogetilla
 • Ammatillinen kehitys Sogetilla
 • Kulttuuri ja arvot
 • Työnhaku

Työskentely Sogetilla

Sogetilla on kannustava välittämisen  kulttuuri, jossa jokainen tekijä saa olla oma itsensä ja kasvaa toivomaansa suuntaan. Kaiken keskiössä on jokaisen ammatillinen kasvu ja yksilöiden urakehitys, jota jokainen saa muovata omanlaisekseen.

Ihmisten hyvinvointi on aina etusijalla, ja siksi esimerkiksi työn ja vapaa-ajan suhde halutaan pitää mahdollisimman tasapainoisena. Töissä vallitsee hyvä yhteishenki eikä ketään jätetä yksin — töissä tai niiden ulkopuolella.

Meitä on Sogetilla Suomessa noin 150, sekä offshore-tiimissä  Intiassa noin 100 konsulttia lisää. Olemme silti kaikki yhtä suurta Sogeti-yhteisöä.

Sogeti on poikkeuksellisen  mielenkiintoinen työpaikka. Olemme osa globaalia Capgemini-konsernia, mutta ei huolta: Sogeti toimii itsenäisesti ja ketterästi – ja samaa toivomme myös sinulta. Verkoston tuki on tärkeää kaikessa mitä teemme, ja kansainvälisyys ohjaa toimiamme paljon.

Lisäksi meillä on rajattomat mahdollisuudet itsemme kehittämiseen.

Palkkaan liittyvät kysymykset on tärkeä voida esittää, avoimesti.

Meillä on kuitenkin paljon erilaisia työtehtäviä ja palkkatasoja, joten tyhjentävää vastausta on mahdotonta antaa.

Roolista riippuen jokainen työntekijämme saa kilpailukykyisen palkan, loistavat edut, ja mahdollisuuden erilaisiin palkka- ja bonusmalleihin senioriteetin myötä.

Haluamme tyypillisesti ottaa palkkauksen puheeksi jo ensimmäisessä haastattelussa. Jos  kuitenkin haluat tietää enemmän jo ennen haastattelua, voit milloin tahansa olla yhteydessä kustakin rekrytointiprosessista vastaavaan yhteyshenkilöön.

Osana Capgemini Groupia meillä on kaikki seuraavat edut:

 • Kattava työterveys ja sairasvakuutus
 • Matkavakuutus työmatkoja varten
 • Joustavat työajat (liukuva työaika, osa-aikaiset sopimukset, palkaton vapaa, lomat, etä- ja hybridityömahdollisuudet)
 • Toimiva nettiyhteys kotitoimistolle
 • Matkapuhelinetu
 • Lounasetu ja kattavat hyvinvointiedut (Edenred), joita voi käyttää liikunta- ja kulttuuripalveluiden lisäksi hierontaan, työmatkoihin tai hammashoitoon
 • Etu sairaan lapsen tai ikääntyvän vanhemman hoitamiseen
 • Työvälineet kotitoimistolle (näyttö ja tuoli)
 • Kuntosali-, kylpylä- ja allasosasto toimistolla
 • Hauskoja tapahtumia kuten kahvitauot, pizzaperjantait, pikkujoulut, liikuntatapahtumat
 • Alennusta Elixia-, Mayor’s Gym ja Green fit -kuntosalijäsenyydestä
 • Henkilöstöosakeantiohjelma
 • Työsuhdepyörä GoBiken kautta
 • Hieronta- ja hammaslääkärietu Edenredin kautta

Sogeti tarjoaa lisäksi:

 • Fun Club -tapahtumia:
  • Olemme aiemmin käyneet esimerkiksi ratsastamassa islanninhevosilla sekä shampanja- ja viskinmaistajaisissa
  • Kulttuuritapahtumia, esim. teatteri ja baletti
  • Kokkauskursseja
  • Ja paljon muuta!

Meille tärkeitä arvoja kaikessa ovat luottamus ja vapaus. Tämä pätee luonnollisesti myös työskentelytapoihin.

Hybridimalli on nykyisin arkipäivää, ja luotamme, että työntekijämme hoitavat hommansa sijainnista riippumatta. Osa porukasta työskentelee kotoa tai esimerkiksi kesämökiltä käsin, ja jotkut taas ovat asiakkaan tiloissa. Joissain tilanteissa ihmiset tekevät etätöitä jopa ulkomailta.

Meillä on uudet, remontoidut toimistot Ruoholahdessa ja Lappeenrannassa, joten moni tulee toimistolle mielellään päivittäin.

Ruoholahden toimistomme kruununjalokivenä on vapaassa käytössä oleva Spa & Wellness -alue, josta löytyy mm. uima-allas, poreamme, saunat, liikuntasali, kuntosali ja joogastudio.

Joissakin tapauksissa etätyöskentely Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolella on neuvoteltavissa.

Myös ulkomailta työskentely on tapauskohtaisesti mahdollista. Tämä riippuu myös asiakkuuksistasi sekä esimerkiksi verotukseen ja vakuutuksiin liittyvistä seikoista, jotka tulee selvittää tapauskohtaisesti.

Pysyvät etätyömallit ovat poikkeuksia, mutta otathan etätyöskentelytoiveet esille jo hakuprosessin alkuvaiheissa.

Tärkeimmät erikoistumisalamme ovat:

 • Testaus ja laadunvarmistus
 • AI ja analytiikka
 • Microsoft-ratkaisut

Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Sogetilla on paljon asiakkaita kymmeniltä eri aloilta, sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Monet näistä ovat Suomen Top 50 -yrityksiä.

Toimeksiannot tyypillisesti pitkäkestoisia, ja erilaisten asiakkuuksien skaala on todella laaja.

Meille on aina ensisijaisen tärkeää yrittää löytää jokaiselle työntekijälle mahdollisimman hyvä, sopiva ja kiinnostava asiakkuus.

Meillä on sekä pieniä että isoja tiimejä ja toimeksiantoja, ja tehtävät vaihtelevat todella paljon. Uniikki offshore-lähestymistapamme takaa oikeanlaisen toimituksen riippumatta asiakkaan liiketoiminnasta.

Sogetilla on todistettu kokemus ja globaali voima luoda toimitussuunnitelma, joka on erityisesti räätälöity asiakkaan omiin yksilöllisiin tarpeisiin.

Ammatillinen kehitys Sogetilla

Meiltä löytyy useita erilaisia urapolkuja, joista voit koostaa itsellesi sopivan.

Meidän tehtävämme työnantajana on tukea jokaista työntekijää heidän urallaan, ja hyödynnämme tässä kokonaisvaltaista frameworkia, jonka avulla jokainen työntekijä voi esihenkilönsä avulla suunnitella henkilökohtaisen kehityssuunnitelman.

Lisäksi meillä on hyvin suunniteltuja koulutuspolkuja ja erilaisia tasoja eri rooleille, jotta jokaisen on helpompi keskittyä tiettyihin osaamisalueisiin tiellään seuraavalle tasolle.

Sogetilla on läsnä voimakas oppimisen kulttuuri, ja jokainen pääsee kehittämään itseään toivomaansa suuntaan, omaan tahtiinsa.

Palautteenanto on meille tärkeää. Esihenkilöiden ja työntekijöiden välinen palautteenanto on jatkuvaa, ja lisäksi asiakasprojekteissa panostetaan palautteenantoon.

Palautetta onnistumisista saa myös julkisesti ja onnistumisista palkitaan.

Meillä on käytössä myös työntekijäkysely Pulse (Peakon), jotta pysymme kartalla siitä, miten työntekijämme voivat, ja jotta voimme puuttua tilanteisiin kun se on tarpeen. Palautetta voi antaa myös anonyymisti.

Lisäksi meillä on tarjolla laajasti erilaista kurssitarjontaa ja sertifikaattien suorittamiseen kannustetaan.

Kurssit löytyvät globaalilta oppimisalustalta, jonka kautta saa pääsyn yli 250 000 opintokokonaisuuteen tai sertifikaattiin (esim. Coursera, Pluralsight, Harvard Spark jne.).

Kulttuuri ja arvot

Arvomme ovat rehellisyys, rohkeus, luottamus, team spirit, vaatimattomuus, ilo ja vapaus.

Kannustamme kaikkia työntekijöitämme olemaan rohkeita, kunnioittamaan muita, tähtäämään korkealle ja pitämään töissä myös hauskaa.

Voit lukea arvoistamme lisää täältä.

Työntekijöidemme sitoutuneisuutta mittaavat Pulse-kyselyn tulokset osoittavat, että meillä on keskimääräistä korkeampi työntekijäsitoutuneisuus.

Sogetissa on lämminhenkinen työilmapiiri ja täällä arvostetaan jokaisen työntekijän ammattillista osaamista ja tuetaan hyvinvointia.” - Aydin Anwar, Konsultti, testiautomaatio.

Jo haastattelusta ja puheluista tuli se mielikuva, että Sogetilla on mieletön yhteishenki, tekemisen meininki ja matala byrokratia. Tämä mielikuva osui nappiin ja on ollut se kantava voima, jonka takia viihdyn Sogetilla niin hyvin edelleenkin.” - Tanja Kolm, seniorikonsultti, testaus ja laadunvarmistus.

Lue lisää työntekijöidemme mietteitä täältä.

Maailma — kuten ei mikään yrityskään — ei ole täydellinen, joten meilläkin on vielä kehitettävää. Siksi toivommekin joukkoomme ihmisiä, joilla on paloa ja ideoita asioiden kehittämiseen. Erityisesti konsulttimaailman ulkopuolelta tulevat saattavat yllättyä siitä, miten konsultin arki eroaa in-house-rooleista.

Välillä saattaa esimerkiksi kestää, ennen kuin sopiva asiakasprojekti löytyy.

Panostamme myös projektien välissä oleviin konsultteihimme tarjoamalla mahdollisuuksia osallistua sisäisiin projekteihin ja oman osaamiseen kehittämiseen.

Kulttuurimme on aidosti tasa-arvoinen ja varmistamme konkreettisesti, että jokaisella sogetilaisella on yhtäläiset mahdollisuudet firman sisällä.

Arvostamme työyhteisön monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia. Otamme lämpimästi myös vastaan hakemuksia perhetilanteesta riippumatta.

Kestävä kehitys

Olemme sitoutuneet maailmanlaajuisesti tieteeseen pohjaaviin tavoitteisiimme, ja haluamme olla myös täysin hiilineutraaleja vuoteen 2025 mennessä.

 Meillä on esimerkiksi seuraavanlaisia kestävään kehitykseen liittyviä projekteja:

 • Vuonna 2023 istutamme puun jokaiselle uudelle työntekijälle
 • Järjestämme sisäisesti kestävään kehitykseen liittyviä koulutustapahtumia
 • Laskemme jokaisen työntekijän hiilijalanjäljen ja pyrimme vähentämään sitä, kuten
  • Pyöräilyetu työntekijöillemme
  • Työsuhdeautoina vain täyssähkö- ja hybridiautoja

Työnhaku

Avoimet paikat löytyvät aina nettisivuiltamme. Sieltä voit helposti hakea paikkaa kuin paikkaa, ja hakeminen on todella helppoa esimerkiksi LinkedIn-profiilin avulla.

Avoimet paikat löydät täältä.

Valitettavasti tämä ei onnistu, jos haet tiettyä paikkaa. Voit kuitenkin aina jättää avoimen hakemuksen, ja ilmaista siinä selkeästi, millaisista paikoista olet kiinnostunut. Rekrytoijamme voivat lisäksi ehdottaa sinulle sopivia mahdollisuuksia.

On! Meillä on vastavalmistuneille tietotekniikan opiskelijoille tarkoitettu Automaatioakatemia, joka on suunnattu sekä vastavalmistuneille, opintojen loppusuoralla oleville että alanvaihtajille.

Akatemia pitää sisällään sekä testiautomaatio- että hyperautomaatiokoulutusta. Koulutusjakso kestää noin kaksi kuukautta  ja tämän jälkeen akatemialaiset pääsevät loikkaamaan suoraan asiakasprojektien pariin.

Harvoin, nämä ilmoitetaan erikseen. Kesätyöntekijöille on harvemmin tarvetta, sillä asiakkuuksissa kesät ovat hiljaista aikaa muutenkin.

Harjoitteluiden sijasta tarjoamme vastavalmistuneille Automaatioakatemia-ohjelman, sillä haluamme tarjota mieluummin vakituisen työpaikan määräaikaisen harjoittelun sijaan.

Käytämme meille antamiasi tietoja vain rekrytointiprosessin vaatimalla tavalla.

Säilytämme työnhakijoiden tietoja enimmillään kahden vuoden ajan.

Voit lukea koko tietosuojaselosteemme täältä.

Missiomme on pitää rekrytointiprosessimme ketteränä ja informatiivisena. Uskomme vakaasti avoimeen dialogiin, jotta löydämme soveltuvimmat tulevaisuuden matchit sekä takaamme tulevaisuuden työntekijöidemme tyytyväisyyden. Prosessimme on yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen:

Tutustumme jokaiseen meille tulleeseen hakemukseen yhdessä rekrytoivan tiimin kanssa

Järjestämme tyypillisesti prosessiin mukaan valituille 2-3 haastattelukierrosta eri tyyleillä ja kokoonpanoilla

Rekrytoijamme vastaa prosessin sujuvuudesta, edistymisestä ja yleisestä viestinnästä. Klassisesti ensikontakti ja prosessiin liittyvä viestintä tulee siis Talent – tiimiltä.

Hakuprosessiin voi vaihtelevasti roolista riippuen sisältyä esimerkiksi itsenäisesti suoritettava koodaustesti, persoonallisuustesti tai case-tehtävä. Haettavan tehtävän luonteesta riippuen saatamme myös tarkistaa hakijan referenssit.

Tyypillisesti prosessin kesto on 2-4 viikkoa hakemuksen lähettämisestä palkkaukseen, mutta välillä toimimme tätäkin nopeammin.

Haluamme, että haastattelut ovat molemminpuolisia keskusteluja, jotta voimme saada parhaan mahdollisen käsityksen siitä, miten toimimme yhdessä.

Olisi siis mukavaa, jos valmistautuisit etukäteen miettimällä kysymyksiä, joita haluat meille esittää haastattelutilanteessa. Pyrimme vastaamaan kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Jos sinun tarvitsee esimerkiksi tehdä tehtävä tai muilla tavoin valmistautua haastatteluun tätä enemmän, ilmoitamme siitä aina erikseen.

Suomi ja englanti. Yrityksemme virallinen kieli on engalnti, mutta useat asiakkaamme hoitavat mielellään työasiat suomeksi, joten sujuva suomen kieli on useimmissa rooleissa pakollinen tai vähintäänkin hyvin suuri etu. Kaikki kielitaito on kuitenkin plussaa!

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.

Katso avoimet työpaikkamme >