Helena Lehtoranta

Testauksessa onnistumisen tunne syntyy hyvin toimivasta sovelluksesta

Helena Lehtoranta

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Rento, monipuolinen, pitkänlinjan atk-ammattilainen

Kerro taustastasi:
Työurani ensimmäiset 15 vuotta menivät Neste Oy:ssä ensin reskontran kesäsijaisena ja sittemmin atk-suunnittelijana mainframe -ympäristössä luottokortti laskutusta hoitaen. Tietotekniikan kehitys on aina ollut nopeaa ja uteliaana lähdin etsimään haasteita uusien asioiden perässä kuten Oracle, Java, SQL Server, XML-sanomat. Kiinnostuin myös terveydenhuollosta ja sairaanhoitajaksi valmistuin viisi vuotta sitten ja päädyin testaamaan potilastieto-järjestelmää. Huomasin, että testaus on sitä työtä, minkä parissa viihdyn parhaiten.

Urani Sogetilla:
Aloitin Sogetilla vuonna 2020 yhdessä koronan ja muutaman Test Automation Academy traineen kanssa.  Maailma muuttui äkisti eikä toimeksiantoa heti löytynyt. Onneksi pääsin mukaan akatemian koulutuksiin ja Next-portaalin opiskelumahdollisuudet ovat erinomaiset.  Olin muutaman kuukauden testaamassa oppimisalustaa ja äskettäin aloitin uudessa projektissa teknisenä testaajana.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
Testauksessa pääsee tarkastelemaan vaatimuksia ja määrityksiä. Mikäli havaitsee puutteita, on mahdollisuus vaikuttaa suunniteluun ja toteutukseen. Testauksessa tarvitaan monipuolista näkemystä ja ymmärrystä toiminnasta ja onnistumisen tunne syntyy hyvin toimivasta sovelluksesta.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Etätyöaikana päivä on täynnä Teams -palavereita, joissa yhdessä testataan ja pohditaan testauksen tuloksia. Päivittäin varmistetaan toiminnallisuutta ja tehdään huomioita, mikä on erittäin merkittävää ketterässä kehityksessä.

Miksi valitsit Sogetin?
Sogetin testaus -osaaminen ja tietämys on maailmanlaajuisesti tunnettu ja on ilo olla osa sitä.

 

 

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme