Jenni Hellberg

Teknologia-alalla saa olla etunenässä näkemässä, miten teknologian avulla voidaan auttaa ihmisiä ja yhteiskuntaa

Jenni Hellberg

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Ihmisläheinen, utelias, ongelmanratkaisija

Kerro taustasi:
Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri. Kandivaiheessa pääaineeni oli kansainvälinen liiketoiminta, mutta opiskelujen edetessä kiinnostuin yhä enemmän tietojärjestelmätieteistä, ja päädyinkin vaihtamaan sen pääaineekseni maisterivaiheen opintoihini. Opintojeni aikana kerrytin työkokemustani eri toimialoilta, ja asuinpa muutamaan otteeseen Latinalaisessa Amerikassakin.

Urani Sogetilla:
Aloitin Sogetilla elokuussa 2019, ja ehdin olla hetken aikaa untuvikkona asiakasprojektissa ennen kuin lähdin parin kollegan kanssa Tanskaan Nordic Graduate -ohjelmaan kolmeksi viikoksi oppimaan testauksen alkeet. Ohjelman aikana suoritettiin laadunvarmistuksen Tmap-sertifikaatti, opiskeltiin testauksen perusteita, rakennettiin legoilla, ja tehtiin oma case-harjoitus.

Heti Tanskasta palaamisen jälkeen aloitin nykyisessä asiakasprojektissani, jossa olen toiminut testauskoordinaattorina mittavassa ERP-projektissa. Olen jo tässä ajassa saanut lisää vastuuta ja päässyt soveltamaan Tanskassa opittuja asioita ihan käytännössä.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
Minusta on ihanaa oppia koko ajan uutta. Teknologia-alalla saa olla etunenässä näkemässä, miten teknologian avulla voidaan parantaa yritysten liiketoimintaa ja auttaa ihmisiä ja yhteiskuntaa. Jokaisessa projektissa tulee vastaan uusi toimiala, asiakas ja ihmiset. On kiva huomata, ettei testausta nähdäkään järjestelmänkäyttöönottoa hidastavana ja hankaloittavana ilkimyksen työnä, vaan laadunvarmistus nähdään oikeasti merkityksellisenä osana järjestelmäuudistusta. Parasta on nähdä oman työnsä tulokset ja tyytyväinen asiakas.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tyypillisesti päiväni alkaa statuspalaverilla, jossa käydään läpi tilanne edellisen päivän jäljiltä ja asetetaan tulevan päivän tavoitteet. Päivän aikana voi olla useampia palavereita, jotka liittyvät esimerkiksi testauksen koordinointiin, suunnitteluun tai testauksessa löydettyihin vikoihin. Päivän päätteeksi on vielä päivän päätöspalaveri, jossa käydään läpi päivän etenemä. Tämän jälkeen teen vielä päiväraportin testauksen etenemisestä.

Miksi valitsit Sogetin?
Olin juuri valmistunut ja palannut Suomeen Meksikosta, ja etsin ensimmäistä oman alani työpaikkaa. Instagramissa tuli vastaan ilmoitus Sogetin Nordic Graduate -ohjelmasta, ja testauksen alkeiden opiskelu Tanskassa kuulosti vähintäänkin houkuttelevalta. Hakuilmoituksessa mainitut Sogetin tarjoamat kehittymismahdollisuudet, Fun Club -toiminta ja huiput kollegat vahvistivat ajatuksiani, ja päätin hakea työpaikkaa. Nämä asiat ovat ilokseni Sogetilla ihan totista totta, ja Sogetilla kannustetaan itsensä ja osaamisensa kehittämiseen. Työkaverit on superkivoja ja auttavaisia, ikinä ei jää yksin. 

 

 

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme