Yrjö Ylimäki

Sogetin Nordic Graduates -ohjelma tarjosi mielenkiintoisen, kansainvälisen ja monipuolisen koulutuksen

Joonas Vauhkonen

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Utelias, huumorintajuinen, tarkka

Kerro taustastasi:

Valmistuin 2018 Aalto-yliopistosta diplomi-insinööriksi (Systeemianalyysi ja operaatiotutkimus). Olen tehnyt opintojen ohessa töitä asiakaspalvelutehtävissä kaupan alalla (myynti, vuoron johtaminen). Valmistumisen jälkeen pääsin Sogetin Nordic Graduates – ohjelmaan, jossa tutustuttiin ohjelmistotestaamisen ja konsulttina toimimisen perusteisiin ja valmistettiin nuoria konsultteja tulevia asiakasprojekteja silmällä pitäen. 

Urani Sogetilla:
Aloitin Sogetilla vuonna 2018 Nordic Graduates – ohjelmassa. Kolmen viikon koulutus Tanskassa ja verkostoituminen nuorten pohjoismaalaisten kollegoiden kanssa starttasi Sogeti-uran pamauksella. Tämän jälkeen jonkin aikaa meni opiskellessa ja tarkkaillessa asiakaskeissejä kokeneemman konsultin mukana, kunnes aloitin nykyisessä toimeksiannossani joulukuussa 2018. Roolini on muuttunut nykyisessä toimeksiannossani moneen otteeseen ja nykyään toimin järjestelmäpäällikkönä ja product owner – tyylisessä roolissa järjestelmäkehitysprojektissa.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
Olen erityisen innostunut Sogetilla tarjolla olevista itsensä kehittämisen mahdollisuuksista ja työtehtävien monipuolisesta tarjonnasta. Pidän myös haastavasta asiakastyöstä ja tukevasta työilmapiiristä sogetilaisten kesken. ”You are never alone.”

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tyypillinen työpäiväni alkaa asiakkaan puolella sähköpostien lukemisella ja tarkistuksella. Tämän jälkeen työtehtävät kehitysprojektissa ja järjestelmän ylläpidossa vievät suurimman osan työajastani. Työtehtäviin voi sisältyä muiden toimittajien tai loppuasiakkaan tukemista järjestelmän toimintaan liittyen tai esimerkiksi määrittelydokumenttien läpikäymistä kehitysprojektin puolella. Toimin myös useiden kehitysprojektien testauksen tukena testidatan hallintaan liittyen.

Miksi valitsit Sogetin?
Valmistumisen jälkeen etsin työnantajaa, joka tarjoaisi monipuolisia työtehtäviä, kansainvälistä työympäristöä ja mahdollisuuksia kehittää itseään ammattilaisena. Sogetin Nordic Graduates -ohjelma tarjosi heti työsuhteen alkuun mielenkiintoisen, kansainvälisen ja monipuolisen koulutuksen, jonka jälkeen oli hyvä mahdollisuus päästä asiakasprojektiin kehittymään lisää.

 

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme