cybersecurity_prediction

Sogetilla on mieletön yhteishenki, tekemisen meininki ja matala byrokratia

Tanja Kolm

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Järjestelmällinen, asiakaslähtöinen, luova

Kerro taustastasi:
Koulutukseltani olen Aalto-yliopiston Teknillisestä korkeakoulusta valmistunut diplomi-insinööri. Ohjelmistotestauksen saloihin pääsin tutustumaan jo opiskeluaikoinani ollessani harjoittelijana Ericssonilla, jossa tein systeemitason ohjelmistotestausta tietoliikenneverkoille. 

Urani Sogetilla:
Aloitin Sogetilla vuonna 2011 vastavalmistuneiden ohjelmassa, joka oli erinomainen ja innostava aloitus Sogetin uralle. Ohjelmaan kuului kolmen viikon opiskelujakso Tanskassa ja Ruotsissa kansainvälisessä porukassa, jossa tutustuttiin testauksen perusteisiin ja suoritettiin TMap-sertifikaatti. 

Vuosien varrella olen ehtinyt olemaan monenlaisissa asiakasprojekteissa eri toimialoilla, mm. julkisella sektorilla, pankkialalla, maatalouspuolella ja kaupan alan yrityksessä. Työssä olen päässyt tekemään laajasti testaukseen liittyviä tehtäviä, kuten testisuunnittelua, manuaalista testausta, testiautomaatiota ja tulosten raportointia.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
On ollut mielenkiintoista ja motivoivaa seurata sekä omaa kehitystä testauksen juniorista rautaiseksi ammattilaiseksi että ohjelmistotestausalan kehittymistä yhä ketterämmäksi ja joustavammaksi. Nykyisessä asiakastoimeksiannossa pääsen olemaan testaustehtävien ohella mukana myös koko ohjelmistokehityksen kaaressa, aina määrittelyistä toteutuksen tukena olemiseen ja loppukäyttäjien näkemysten huomioon ottamiseen.

Konsulttityön luonne mahdollistaa lisäksi vaihtelun projekteihin, jos niin haluaa. Ei tarvitse vaihtaa työnantajaa, mikäli työpaikkaa haluaa vaihtaa. 🙂

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tällä hetkellä olen asiakasprojektissa, jossa tekeminen perustuu hyvin vahvasti Scrum-malliseen tekemiseen eli päivät alkavat status-palavereilla. Päiviin sisältyy vaihtelevasti testaukseen liittyviä tehtäviä, projektin kokouksia ja tiivistä yhteistyötä koko kehitystiimin kanssa. 

Miksi valitsit Sogetin?
Olin juuri valmistunut ja etsin oman alani työpaikkaa. Ohjelmistotestauksesta oli jo jonkin verran kokemusta, joten se oli luonnollinen polku jatkaa työuraa. Sogetin työpaikkailmoitus tuli juuri oikeaan aikaan vastaan ja päätin hakea. Jo haastattelusta ja puheluista tuli se mielikuva, että Sogetilla on mieletön yhteishenki, tekemisen meininki ja matala byrokratia. Tämä mielikuva osui nappiin ja on ollut se kantava voima, jonka takia viihdyn Sogetilla niin hyvin edelleenkin.

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme