Yrjö Ylimäki

Laadunvalvonta on filosofinen aihe

Yrjö Ylimäki

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla:
Ystävällinen, Ykimäinen, Yyberi

Kerro taustastasi:
Olen paljasjalkainen helsinkiläinen. Otin kuitenkin kohteliaisuutena, kun nuorempana minua luultiin usein maalta tulleeksi. Opiskelemassa kävinkin Espoossa asti. Niin, ja onhan se työpaikkani pääkonttori Espoossa, tosin aivan Helsingin rajalla. Ennen kuin päädyin Sogetille aloitin urani opiskelujen ohessa Nokian softayksikössä toimisto-ohjelmistojen testaajana (hei, vuonna 1991 TiimiKalenteri oli uusinta uutta!), mutta se myytiin pikaisesti ICL:lle (muinainen brittiläisten ICT-ylpeys), ja edelleen muutaman vuoden päästä Fujitsulle. Testauskulttuuria pääsin näkemään sekä idässä ja lännessä, ennen kuin vuosituhannen lopulla suuri ja kaunis suomalainen Sonera houkutti minut leipiinsä.

Taustaltani paistaa, että tykkään lukea kirjoja (perinteisellä käyttöliittymällä), käyttää Spotifyta (sydämeni vuotaa verta kuolemaantuomitun CD-kokoelmani puolesta), joogata (ei siis makailua tai levitointia, vaan kunnon hikistä touhua), lenkkeillä (oma rauha, omat jalat), mökkeillä (järvi, sauna, hiljaisuus… njoo, ja Spotify) ja ravita itseäni laadukkaasti (ei aina mahdollista).

Urani Sogetilla:
Olen ollut töissä Sogetilla lähes kaksikymmentä vuotta. Ja ihan virallisten papereiden mukaan, koska työeläkeotteessa niin seisoo. Oikeastaan tarina alkaa Sonerasta viime vuosituhannen lopusta, jossa olin muiden kanssa hassaamassa miljardeja euroja saksalaiseen ilmaan pääosin testauksen linjamanagerina. Piina päättyi ulkoistukseen – liiketoiminnan siirtoon – Capgeminille vuonna 2003. Capilla testausta käänneltiin ja väänneltiin eri asentoihin, mutta ei saatu bisnestä kasvatetuksi. Noina aikoina pääsin kuitenkin itse takaisin kentälle, jonne edelleen suurin osa ajastani kuuluu. Viihdyin Capilla, mutta vielä paremmin Sogetilla: Suomessa toteutettiin testausliiketoiminnan siirto Capgeminiltä uuteen perustettavaan yhtiöön, Sogetiin vuonna 2010. Oleellista on puljun keskittyminen nimenomaan testaukseen, mikä mahdollisti nopeamman kehittymisen alan ammattilaisena. Sogetilla asiakkaiden tarpeiden tyydyttämisen lisäksi työskentelen myös konttorilla, toimin mm. esimiehenä ja mietin koulutustarpeita.

Mistä olet erityisen innostunut työssäsi?
Laadunvalvonta on filosofinen aihe. Jos ihmiset olisivat täydellisiä, meitä ei tarvittaisi. Tai minua, joka testimanagerina yrittää löytää keinoja joilla saadaan tuupattua ulos virheetön [SIC] systeemi. Alati lisääntynyt monimutkaisuus on pitänyt huolta, että töitä on meille koko ajan vain enemmän ja yhtälön ratkaisu on aina epätäydellinen. Joka keikasta oppii lisää, mutta laadun viisasten kiven rosoisuus on pysyvää. Intohimona on löytää mahdollisimman hyviä kompromisseja.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Kaikki työpäivät ovat samanlaisia. Sisältö tosin vaihtelee rutkasti ja joka päivä on perin erilainen; myös vaihtelun määrä on suurta.

Miksi valitsit Sogetin?
Sogeti valitsi minut (katso uraa).

 

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme

Kuulostaako hyvältä?

Uskomme, että yhdistelmä erilaisia ihmisiä ja heidän ideoitaan on paras tapa kehittyä ja menestyä.
Katso avoimet työpaikkamme